
Dieta a trądzik – co warto jeść, a czego nie?
30 maja 2019
Czy istnieją zdrowe tłuszcze?
6 czerwca 2019
Wartość energetyczna: 240 kcal
Składniki na dressing:
- tarty imbir – 1 łyżka
- brązowy cukier – 1 łyżka
- ostry sos tajski – 1,5 łyżki
- sos sojowy o niskiej zawartości sodu – ¼ szklanki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i odstawiamy.
Pozostałe składniki:
- prażony olej sezamowy – 1 łyżka
- czosnek – 2 ząbki, posiekane
- 1 średnia cukinia – pocięta w półksiężyce
- 6 grzybów – pokrojone w plasterki
- ½ chilli – posiekane
- Konjac Noodle – 200 g
- orzeszki ziemne – 25 g, posiekane
- szczypiorek zielony – 4 łodygi, pokrojone w plastry
- kolendra – 2 łyżki, pokrojona
Rozgrzewamy olej sezamowy na patelni, następnie dodajemy czosnek i lekko go smażymy. Dodajemy pociętą cukinię, grzyby i chilli. Wszystkie składniki smażymy chwilę, dokładnie mieszając, następnie dodajemy Konjac Noodle oraz wcześniej przygotowany dressing. Po wymieszaniu składników na patelni dodajemy ostatnie – orzeszki ziemne, szczypiorek i kolendrę, i je również łączymy.
Smacznego!
