Wartość energetyczna: 198 kcal
Składniki na dressing:
- olej z awokado – 1 łyżka stołowa
- syrop klonowy – 1 łyżka stołowa
- ocet ryżowy – 1 łyżka stołowa
- czosnek – 1 ząbek, drobno posiekany
- sok z cytryny – 1 cytryna
- papryka – 2 łyżeczki
- sól morska – 1 łyżeczka
- kumin – 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki należy ze sobą wymieszać do uzyskania gęstego sosu.
Pozostałe składniki:
- makaron Konjac Rice – 200 g
- papryka – ¼, posiekana
- kukurydza – 20 g
- papryczka chilli – ½, posiekana
- fasola pinto – 20 g
- pomidorki koktajlowe – 4, pokrojone w ćwiartki
- awokado – posiekane
- czerwona cebula – ¼, posiekana
- kolendra – 6 łodyg, posiekana
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki należy ze sobą połączyć, a następnie dodać wcześniej przygotowany dressing i wymieszać.
Smacznego!