Blog

6 czerwca 2019

Czy istnieją zdrowe tłuszcze?

Białko to podstawowy budulec organizmu, węglowodany to źródło energii, a tłuszcz? Wielu z nas kojarzy się negatywnie, podczas gdy jest on niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. […]
30 maja 2019

Dieta a trądzik – co warto jeść, a czego nie?

Wiele słyszy się o wpływie diety na stan cery. Zależności wynikające z rodzaju spożywanej żywności, a tym, jak ona wpływa na naszą skórę, zostały zauważone dziesiątki […]
23 maja 2019

Błonnik – opis, właściwości i zastosowanie

Podchodząc do diety i zdrowego odżywiania, staramy się pamiętać o właściwej podaży takich składników, jak białko, węglowodany i zdrowe tłuszcze. Często przy tym zapominamy o jednym, […]
20 maja 2019

Dlaczego warto zdrowo się odżywiać?

Zdrowe odżywianie wielu z nas kojarzy się z przechodzeniem na dietę i odchudzaniem, tymczasem prawda jest inna. Zdrowo się odżywiając, dbamy o to, aby serwowane przez […]
7 grudnia 2018

Siemię lniane – właściwości i korzyści zdrowotne. Jak pić siemię lniane?

Od dawna uważa się, że siemię lniane oferuje korzyści zdrowotne. Zawiera błonnik, tłuszcz, białko oraz różne minerały i witaminy. Te składniki odżywcze mogą zapewniać ochronę przed […]
29 października 2018

Makaron Konjac – zero kalorii = zero wyrzutów sumienia?

20 sierpnia 2018

Czas na zielone koktajle – idealne na lato

16 sierpnia 2018

Wyciśnij z pomidora wszystko, co cenne. Pomidor dobry na wszystko!

19 lipca 2018

Czy geny powinny mieć wpływ na naszą dietę?